Vastavirta-Klubi

Vastavirta-Klubi on Tampereen Pispalassa sijaitseva vaihtoehtoinen rock-klubi, jonka ovat perustaneet Vastavirta ry ja Tahdonvoima Osuuskunta.

Vastavirta-Klubi avattiin Pispalan valtatie 39:ään entisen kodinkoneliikkeen tiloihin vuodenvaihteessa 2004-2005. Paikka uudistettiin talkoohengessä ja klubi onkin oiva Pispalan perinteitä kunnioittava osoitus aktiivisesta omatoimisuudesta.

Heti avaamisestaan lähtien klubilla ovat soittaneet niin pienet omakustannebändit kuin isommatkin nimet. Vaikka Vastavirta-Klubi on profiloitunut pääasiassa punk-kulttuurin esilletuojaksi, myös muut musiikkityylit ja kulttuurisuuntaukset ovat olleet edustettuina koko klubin toiminnan ajan.

Vastavirta-Klubi on tarjonnut soittopaikan sadoille bändeille eri puolilta maailmaa. Klubi on myös profiloitunut vaihtuvien taidegallerioiden ja poikkitaiteellisten esitysten ilmaisupaikaksi.

Vastavirta-Klubi toimii konkreettisessa yhteistyössä Lempäälän Kulttuuriyhdistyksen, Kulttuurikeskus Hirvitalon, Pispalan kirjaston, Pispalan musiikkiyhdistyksen, Pispalan karnevaalien, Pispala Folkin ja Musta Pispalan kanssa. Voidaankin sanoa, että Vastavirta-Klubi on osa laajaa ja monipuolista kansalaisaktivismia ja vaihtoehtokulttuuria Tampereella ja Suomessa.