Abduktio: Maailmanloppua odotellessa -dokumenttielokuvan ensi-ilta (pääsylippu)

10,00

Varasto loppu

Osasto:

Kuvaus

Ylöjärveläinen Abduktio on tänäkin päivänä Suomen punk-historian outolintu, jolle on vaikeaa löytää vastinetta. Yhtyeen raivoisaan soitantaan yhdistyivät poikkeuksellinen melodiantaju, oivaltava progressiivisuus ja mieleenpainuvat sanoitukset. Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2011, kun kitaristi Jukka ”Zuge” Laajakallio teki itsemurhan sairastettuaan vakavaa masennusta.

Maailmanloppua odotellessa -dokumenttielokuva kertoo Abduktion tarinan ja seuraa, kun sen jäsenet Mikko Suikkanen, Tuomas ”Jamppa” Järvinen, Antti Sompinmäki ja Heikki Jalonen menevät vielä kerran Abduktiona studioon äänittämään tragedian myötä kesken jääneet kappaleet valmiiksi. Elokuva on kertomus yhtyeestä ja ennen kaikkea ystävyydestä sekä läheisen menettämisestä.

Iltaan kuuluvat ohjaajan tervehdys, MIELI Suomen mielenterveysseura ry:n asiantuntijan haastattelu mielenterveydestä, 80-minuuttinen elokuva, ja lopuksi Abduktion 10-vuotiskeikan taltiointi, joka kuvattiin Vastavirralla vuonna 2009.

Ostamalla pääsylipun saat katselulinkin dokumentin ensi-iltaan, joka on 9. tammikuuta 2021 klo 18. Linkki toimitetaan tilauksen yhteydessä syöttämääsi sähköpostiosoitteeseen, joten tarkistathan sähköpostisi tilauksen jälkeen! Kaikki lipputulot menevät Vastavirran toiminnan tukemiseen.

Vikatilanteissa voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen posti@vastavirta.net, jossa päivystämme koko esityksen ajan.

Elokuvaa ovat tukeneet Pirkanmaan kulttuurirahasto ja Ylöjärven kaupunki.

Elokuvan ovat tehneet Sami Lindfors, Vilma-Lotta Lehtinen ja Saara Tuominen.