Vastavirta-Klubi

Vastavirta-Klubi on Tampereen Pispalassa sijaitseva vaihtoehtoinen rock-klubi, jonka ovat perustaneet Vastavirta ry ja Tahdonvoima Osuuskunta.

Vastavirta-Klubi avattiin Pispalan valtatie 39:ään entisen kodinkoneliikkeen tiloihin vuodenvaihteessa 2004-2005. Paikka uudistettiin talkoohengessä ja klubi onkin oiva Pispalan perinteitä kunnioittava osoitus aktiivisesta omatoimisuudesta.

Heti avaamisestaan lähtien klubilla ovat soittaneet niin pienet omakustannebändit kuin isommatkin nimet. Vaikka Vastavirta-Klubi on profiloitunut pääasiassa punk-kulttuurin esilletuojaksi, myös muut musiikkityylit ja kulttuurisuuntaukset ovat olleet edustettuina koko klubin toiminnan ajan.

Vastavirta-Klubi on tarjonnut soittopaikan sadoille bändeille eri puolilta maailmaa. Klubi on myös profiloitunut vaihtuvien taidegallerioiden ja poikkitaiteellisten esitysten ilmaisupaikaksi.

Vastavirta-Klubi toimii konkreettisessa yhteistyössä Lempäälän Kulttuuriyhdistyksen, Kulttuurikeskus Hirvitalon, Pispalan kirjaston, Pispalan musiikkiyhdistyksen, Pispalan karnevaalien, Pispala Folkin ja Musta Pispalan kanssa. Voidaankin sanoa, että Vastavirta-Klubi on osa laajaa ja monipuolista kansalaisaktivismia ja vaihtoehtokulttuuria Tampereella ja Suomessa.

Yläkerta

Vastavirta-Klubin yläkerrassa toimii Terassi-Pub Yläkerta niminen baari, joka avattiin keväällä 2010. Yläkerta toimii paikallisten asukkaiden olohuoneena, mutta siellä järjestetään myös keikkoja, syntymäpäiviä ja muita juhlia. 50 asiakaspaikan Yläkerrassa on ilmainen kikkeri ja biljardi. Terassilla on mahdollisuus nauttia juomien lisäksi upeista Näsijärven maisemista. Paikassa on myös oma P.A. ja skriini.